Keskiviikon treeneissä 15.9. pidettiin vauhtiteeman mukaisesti nopeuskisat. Treenikerran nopeimman tittelistä kamppailivat Maiju ja Elli, Saara ja Viggo, Mappe ja Raita, Soile ja Tinka sekä Pekka ja Spot. Lahjomattomana (tai, no, kukaan ei edes yrittänyt...) tuomarina toimi Anu.

Kisa käytiin kahdella vierekkäisellä radalla kahden koirakon kesken kerrallaan. Aikaa ja virheitä ei laskettu, mutta esteet piti suorittaa hyväksytysti ja startin voitti se, kumpi oli ensin maalissa. Alkuerissä kaikki kisasivat kerran kaikkia vastaan. Alkuerissä eniten voittoja kerännyt jatkoi suoraan finaaliin ja loput jatkoivat välieriin. Välieristäkin kenellä tahansa oli mahdollisuus nousta finaaliin asti.

Alkuerät kisattiin samalla radalla ja ratkaisevat kisat välieristä finaaliin toisella. Radat koostuivat suorasta putkesta, puolikkaista kepeistä ja hyppysiivekkeistä ilman rimoja. Rataprofiileissa oli myös haastetta, mikä toi kisaan lisäjännitystä ja tasoitti eri kokoisten koirien nopeuseroja. Ei riittänyt, että juoksi lujaa, vaan piti pystyä tekemään mahdollisimman puhdasta rataa, tai virheen sattuessa pystyä korjaamaan se mahdollisimman nopeasti. Tästä nähtiinkin hyvä esimerkki, kun porukan tappijalka Elli jyräsi alkuerissä ja voitti kaikki starttinsa! Viggo hävisi Ellille, mutta voitti muut kilpakumppanit. Tinka saavutti kaksi erävoittoa, Spot yhden ja Raita hävisi kaikille.

Välierissä semifinaalipaikasta kisasivat ensin keskenään Viggo ja Raita, Vigon viedessä voiton. Toinen semifinalisti selvitettiin Tinkan ja Spotin kesken, ja alkueristä poiketen Spot veti tällä kertaa pidemmän korren. Spot olikin alkuerien takkuilujen jälkeen ihan liekeissä ja päihitti myös Vigon semifinaalissa. Näin alkuerien toiseksi viimeinen olikin finaalissa Ellin kanssa! Finaali oli huikaiseva jännitysnäytelmä molempien koirien sortuessa vuorotellen virheisiin. Spot käväisi myös Ellin radan putkessa, mutta yhteentörmäyksiltä onneksi vältyttiin. Tiukan kamppailun jälkeen Spot oli ensin maalissa ja vei koko kisan voiton. Elli menetti mestaruuden, kun sen ainut häviö osui juuri finaaliin.

Voittaja palkittiin tietenkin asianmukaisesti onnitteluin, aplodein ja herkuin sekä ohjaajalle että koiralle. Spot sai muistoksi myös ruusukkeen, jota se kantoikin ylpeästi valjaissaan koko jäähdyttelylenkin ajan.

Hillittömäksi yltynyt vesisade yritti latistaa kisan tunnelmaa, mutta ohjaajilla riitti taistelutahtoa ja rehtiä kilpailumieltä läpimäristä vaatteista huolimatta. Osa koirista ei arvostanut lähtöä vesilätäköstä, mutta lähtötilanteistakin selvittiin ilman diskauksia. Pari varoitusta piti kyllä jakaa varaslähtöjen vuoksi, mutta viimeistään toisella yrittämällä lähdöt saatiin sujumaan ilman vilppiyrityksiä. Radalle päästyään koiratkin tuntuivat nauttivan vauhdikkaasta menosta ohjaajan kanssa, joka kerrankin vain jatkoi kiireellä matkaa, eikä jäänyt hinkkaamaan hieman venähtänyttä kurvia tai tökkivää takaakiertoa!

- Anu R.